Onschuldige man door politiekogel geraakt krijgt ondersteuning Justitie

GFC NIEUWSREDACTIE- Het Bureau Slachtofferzorg van het ministerie van Justitie en Politie (JusPol) in Suriname zal zich ontfermen over Rodney Kwasieba, die tijdens een politieoptreden te Paranam onbedoeld door een politiekogel is geraakt.

De politieactie was gericht tegen een verdachte die bij het zien van de politie op de vlucht was geslagen. Het voorval deed zich voor op 29 augustus.

De minister van Justitie en Politie, Kenneth Amoksi, heeft maandag de moeder en de levenspartner van het slachtoffer, Rodney Kwasieba, ontvangen. Zij waren vergezeld van het DNA-lid Ramon Koedemoesoe en andere buurtbewoners.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Man wordt niet gestoken ondanks er duizenden bijen op hem kruipen

Moeder Apomba Kwasieba haalde aan dat haar zoon Rodney de kostwinnaar is in huis. Door het incident van zondag, is het gezin dus voor een moeilijke uitdaging komen te staan.

Daarnaast is de echtgenote van het slachtoffer ook onder medische behandeling, waarbij zij tweemaal per maand voor controle moet naar de specialist. Hierbij werd zij ondersteund door haar man, die nu voor medische behandeling in het ziekenhuis is opgenomen.

Minister Amoksi heeft de familie aangegeven, dat vanuit het ministerie de zaak verder begeleid zal worden door de afdeling Slachtofferzorg.

De afdeling zal erop toezien dat het slachtoffer de nodige medische voorzieningen in aanmerking komt. Het gezin van het slachtoffer zal ook de nodige financiële steun krijgen.

Intussen heeft de afdeling Slachtofferzorg contact gemaakt met het Ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (SoZaVo), dat de verzekeringskaart van Kwasieba in orde zal maken.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: 3-jarige probeert geslachtsdeel af te snijden omdat hij geen jongen wil zijn

Een team van maatschappelijk werkers en psychologen zal ingezet worden om psychosociale hulp aan de buurtbewoners in het bijzonder de kinderen die het gebeuren hebben meegemaakt te bieden. De bewindsman wil voorkomen dat het incident op lang termijn een negatief effect zal hebben op de bewoners.

Een goede vriend van het slachtoffer dat ook aanwezig was gaf aan zeer tevreden te zijn, met de manier waarop de minister de zaak heeft aangepakt. Tot slot heeft de bewindsman belooft, de verdere behandeling van Kwasiba op de voet te volgen.

Kwasiba heeft op zondag tijdens opsporingswerkzaamheden van het Regio Bijstandsteam Midden (RBTM) te Paranam in het district Para een schotverwonding opgelopen. Buurtbewoners raakten daarna verhit en hebben de Martin Luther Kingweg ter hoogte van het dorp Jamaica gebarricadeerd.

De JusPol-minister is zich vervolgens gaan oriënteren, de bewoners toegesproken, waarna de barricades werden verwijderd.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER

Overige berichten