fbpx

Ons salaris is zo licht als een veertje

INGEZONDEN– Dat de meeste salarissen sterk achterlopen op de economie is geen nieuws.

Wanneer gestort is, wordt reikhalzend uitgekeken naar de volgende ‘storting’ van het salaris van de volgende maand. Met de dubbele devaluatie van de Surinaamse dollar binnen enkele maanden is het salaris van de gemiddelde burger zo licht als een veertje geworden.

Je werkt om de vaste lasten te betalen en ook de extra hoge prijzen in de winkel en bij de servicestations. De beloofde verlichting komt maar niet, terwijl de regering voor zichzelf enige ademruimte heeft gecreëerd met de government-take welke haar binnen een maand aan directe inkomsten een bedrag van ruim SRD 140 miljoen opleverde.

Ook heeft zij inhoudingen gepleegd op de bezoldiging van de ambtenaren voor ruim SRD 40 miljoen (uitgaande van een ambtenarenapparaat van 40000 x een gemiddelde inhouding van SRD 1000,-).

Verder heeft de regering de 50% toelage van duizenden ambtenaren geschrapt; wat volgens de president een besparing van SRD 2,3 miljoen oplevert. Inmiddels heeft de regering de salariëring van velen anderen stopgezet.

Dat de regering dus zonder te lenen de salarissen kan uitbetalen, komt dus uit de zakken van de burgerij zelf en is geen prestatie van de regering.

BEKIJK OOK
Twee ronde SAMAP afgerond

Door de verhoogde government-take en de depreciatie van de munteenheid door de huidige regering is de koopkracht van de werkende klasse enorm geërodeerd. De prijzen in de winkels zijn de afgelopen maanden enorm gestegen.

De kleine man weet er geen raad mee. De beloften van w’o set’en, we zullen geen koopkracht eroderende maatregelen treffen en met een strategie komen om de wisselkoers beneden de SRD 7,- te krijgen blijken onwaarheden te zijn. De handelingen van de regering logenstraffen de gedane beloftes.

Stapsgewijs maar zeker wordt het volk bewust. De ambtenaren voelen het gevoerd beleid nu letterlijk in hun zak. Deze ontwikkeling wordt geen enkele regering en of vakbondsleider vergeven. Ook de regering mag dat weten.

Q.Y.

Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud. Wenst ook u een ingezonden stuk te publiceren? Mail dit naar [email protected]

Maandsalaris vanaf SRD 6000,- Vacatures beschikbaar voor administratieve krachten, gezondheidmasseuses en salesrepresentatives. Klik HIER voor meer informatie…..