Onduidelijkheid rond eigendom Dalian IV-Project in Paramaribo-Noord

GFC NIEUWSREDACTIE – Vicepresident Ronnie Brunswijk van Suriname heeft aangegeven dat de regering nog steeds geen duidelijkheid heeft over de eigenaar van de gronden in het Dalian IV-project in Paramaribo-Noord.

Het betreft met name de huizen die zijn gebouwd door de Surinaamse Postspaarbank (SPSB), en het is onzeker of deze huizen toebehoren aan de bank of het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo).

Dit langlopende onderzoek duurt al meer dan drie jaar zonder definitieve conclusie. De vicepresident bezocht de locatie persoonlijk en merkte op dat de meeste huizen overwoekerd zijn door de natuur, ondanks een grote vraag naar woningen in de samenleving. Het is onduidelijk wanneer de regering dit probleem zal oplossen.

Binnen het project deden zich diverse problemen voor, zoals onrechtmatige inname van huizen en grond door derden. Sommige beslissingen werden genomen op basis van aanbevelingen van familieleden of geruchten.

Hoewel sommige huizen zijn voltooid en bewoond worden, kunnen de meeste andere niet worden afgemaakt vanwege het lopende onderzoek.

OOK INTERESSANT
Start bouw nieuwe vergaderzaal Surinaams Parlement

Het initieel contract met China Dalian International Group (CDIG) en SPSB omvatte de bouw van 700 woningen en de aanleg van meer dan 1200 kilometer aan wegen.

Toekomstige projecten met CDIG omvatten onder andere Fase II Dalian V en het Suriname Integrated Coastal and Riverbed Protection Project, evenals investeringen in andere sectoren zoals energie en landbouw.