Onderzoekers omzeilen betaalde Tesla-functies via hardware-hack

tesla

GFC NIEUWSREDACTIE- Onderzoekers hebben een manier ontdekt om de hardware van het infotainmentsysteem van Tesla te hacken, waardoor ze gratis toegang kregen tot functie-upgrades waar normaal gesproken voor betaald moet worden, zoals verwarmde achterstoelen.

Deze hack heeft het potentieel om de zelfrijdende en navigatiesystemen in regio’s te activeren waar deze normaliter niet beschikbaar zijn.

De onderzoekers, die hun bevindingen volgende week zullen presenteren op de Black Hat cybersecurity conferentie in Las Vegas, hebben deze mogelijkheden echter nog niet getest.

Christian Werling, een van de drie studenten van de Technische Universiteit Berlijn die betrokken waren bij het onderzoek, legde uit dat hun aanval fysieke toegang tot de auto vereist.

De gebruikte techniek, ‘voltage glitching’, manipuleert de voedingsspanning van de AMD-processor die het infotainmentsysteem aanstuurt.

De onderzoekers konden ook persoonlijke informatie uit de auto halen, zoals contacten, recente agenda-afspraken, oproeplogboeken en locaties die de auto heeft bezocht.

Tesla heeft niet gereageerd op een verzoek om commentaar.

OOK INTERESSANT
Verenigde kleinere partijen als mogelijke game changer in 2025

Foto ter illustratie.