Onderzoek onthult omvangrijke hoeveelheden grofvuil in wijken Geyersvlijt en Zorg en Hoop

grofvuil milieuvervuiling

GFC NIEUWSREDACTIE- Een recent uitgevoerd onderzoek naar grofvuil in de wijken Geyersvlijt en Zorg en Hoop in de Surinaamse hoofdstad Paramaribo heeft onthuld dat er aanzienlijke hoeveelheden grofvuil aanwezig zijn.

Het project werd geleid door het Ministerie van Ruimtelijke Ordening en Milieu (ROM), in samenwerking met Arush Consultancy and Services. Het doel van dit initiatief was niet alleen om de omvang van het grofvuil te bepalen, maar ook om het milieugedrag met betrekking tot bewustzijn van omgevingshygiëne te meten.

Dit project, gefinancierd vanuit de overheidsbegroting, streefde ernaar om verschillende soorten grofvuil en tuinafval in de genoemde wijken in kaart te brengen. Daarnaast werd een plan ontwikkeld voor een landelijke campagne voor het ophalen van grofvuil.

Het onderzoek, dat oorspronkelijk was gepland om binnen 4 maanden te worden afgerond, ging van start in februari dit jaar en werd voltooid in juli.

Hoewel het oorspronkelijke plan was om een uitgebreide nationale campagne op te zetten, heeft het ROM in samenspraak met de consultancy besloten om zich te richten op de vijf districten met de hoogste bevolkingsdichtheid: Paramaribo, Wanica, Saramacca, Commewijne en Nickerie.

OOK INTERESSANT
Surinamers in Nederland bouwen aan politieke toekomst in Suriname via frequente mediaoptredens