Onderwijsbonden willen terugdraaiing brandstofprijs of vervoerstoelage

GFC NIEUWSREDACTIE- De directeur van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC) in Suriname, Gracia Valies-Ormskirk, heeft vandaag een petitie in ontvangst genomen van vertegenwoordigers en leden van de Katholieke Onderwijzersbond (KOB) en de Christelijke Onderwijzersbond (COB).

De petitionarissen vragen aandacht van minister Marie Levens voor de stijgende brandstofprijzen en de economische situatie waarin de leerkrachten verkeren.

KOB-voorzitter Bernice Barron benadrukte dat onderwijsgevenden niet uitkomen. In de petitie doen ze het voorstel dat de brandstofprijzen worden teruggedraaid. Als dat niet mogelijk is, vragen zij een vervoerstoelage of dat alle leerkrachten gratis worden vervoerd.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Kritiek op moeder die 7-jarige dochter huishoudelijke taken geeft en huur laat betalen

De petitionarissen hebben verder aandacht gevraagd voor het verruimen van de belastingschijven. Vanwege de vele prijsverhogingen vragen leerkrachten om in aanmerking te komen voor tandheelkundige zorg en kledingtoelage.

Directeur Valies-Ormskirk heeft de aanwezigen beloofd de petitie vandaag nog te zullen overhandigen aan minister Levens.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER

Overige berichten