SRD 1.000 ondersteuningstoelage voor ambtenaren en zorgsector vanaf eind juni

GFC NIEUWSREDACTIE- Ambtenaren en personen binnen de zorgsector zullen vanaf eind juni een ondersteuningstoelage krijgen van SRD 1.000.

Hiervoor komen ambtenaren in aanmerking die tot een bedrag van SRD 12.602 verdienen. Alleen de hoogste categorieën komen niet in aanmerking voor de toelagen, waaronder de regering, Assembleeleden en staatsadviseurs.

Dat zei president Chandrikapersad Santokhi zojuist op een persconferentie. De president presenteerde verschillende verlichtingsmaatregelen die vanaf eind deze maand ingaan.

Hieronder de overige maatregelen:

De AOV voor mensen die al 60 zijn, gaat van SRD 750 naar SRD 1000.
Algemeen Kinderbijslag wordt van SRD 75 naar SRD 125 verhoogd.
Gepensioneerden die tot een bedrag van SRD 12.602 ontvangen, krijgen een toelage van SRD 750.
Mensen met een beperking zullen in plaats van SRD 500 nu SRD 750 ontvangen.
Zwakke huishoudens zullen SRD 500 extra krijgen, wat neerkomt op SRD 1000 per maand.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: VrouwenCollectief maakt zich zorgen over hersenspoeling deel Surinaamse volk

Bovenstaande bedragen zullen vanaf eind juni uitgevoerd worden.

Daarnaast is er SRD 12 miljoen per jaar beschikbaar voor subsidie aan onder meer stichtingen en armoedebestrijding en acute noodvoorzieningen en SRD 3 miljoen voor medicijnenvoorziening.

Ten aanzien van de brandstofprijzen neemt de regering voorlopig geen governement-take, zodat de pompprijzen betaalbaar blijven.

Daarnaast kunnen kleine en middelgrote ondernemers bij het ministerie van Arbeid en Werkgelegenheid terecht voor een financiële injectie van SRD 1.500.

Verder zijn er fondsen beschikbaar gesteld voor agrariërs, studenten en particulieren.

Door prudent beleid en inkomsten-genererende maatregelen heeft de regering enigszins kunnen sparen en een deel van het geld zal terugvloeien naar de samenleving. Santokhi benadrukt dat de middelen komen uit de eigen begroting.

De president onderstreept dat deze verlichtende maatregelen niets te maken hebben met het sociaal vangnet dat is opgenomen in het Herstelplan.

Pas in juli gaat het Herstelplan – na goedkeuring door het parlement en ondertekening van de overeenkomst met het Internationaal Monetair fonds – in werking treden. Daarna zullen nog meer verlichtende maatregelen worden getroffen.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER

Overige berichten