Ondanks kritieken openbare aanbesteding slopen onafgemaakte Hoofdbureau van Politie

RUINE POLITIEGEBOUW hoofdbureau

GFC NIEUWSREDACTIE- Ondanks de heftige kritiek vanuit delen van de samenleving is het ministerie van Openbare Werken (OW) in Suriname gestart met de openbare aanbesteding voor het slopen van het onafgemaakte Hoofdbureau van Politie op de hoek van de J.A. Pengelstraat en de Gemenelandsweg in Paramaribo.

Bedrijven die geïnteresseerd worden door het ministerie in een bekendmaking opgeroepen om zich in te schrijven voor de openbare aanbesteding. De financiering hiervan vindt plaats vanuit de staatsbegroting.

Bouwkundig ingenieur Mukesh Mungra van het Adviesbureau voor Architectuur en Constructie (AAC) vindt het besluit een misdaad tegen de Surinaamse bevolking.

Op een persconferentie zei hij eerder deze week dat het overgrote deel van het geïnvesteerd kapitaal ruim drie miljoen Euro komt uit de ontwikkelingshulp die Nederland aan Suriname gaf in het kader van de onafhankelijkheid.

Er was zes miljoen euro gereserveerd om het gebouw sleutelklaar op te leveren. Mungra vindt dat die gelden de samenleving toebehoren, en als er nu wordt overgegaan tot slopen, is weggegooid kapitaal.

OOK INTERESSANT
Onderwijs en IDB bespreken internetnetwerk op scholen

Ter afronding van de bouw van het nieuw Hoofdbureau van Politie is op 8 augustus door president Chandrikapersad Santokhi een commissie ingesteld die belast zal zijn met deze opdracht.

Voorzitter Pertapsing Goerdajal geeft bij de installatie op het Kabinet van de President aan dat het bouwsel binnenkort gesloopt zal worden.

In de pas geïnstalleerde werkgroep zitten vertegenwoordigers van het Korps Politie Suriname (KPS), ministerie van Openbare Werken (OW) en Kabinet van de President.

Het streven is dat het nieuwe pand er binnen anderhalf jaar staat. Hierin zullen de korpsleiding, de logistieke en administratieve diensten van het KPS gehuisvest worden.

De korpsleiding heeft reeds haar ontwerp ingediend en aangegeven hoeveel ruimte zij nodig zal hebben.

De bouw zal in december aanvangen met het streven om in april 2024 het nieuw Hoofdgebouw van Politie op te leveren.