OM heeft obductierapport in case Pikin Saron nog niet

openbaar ministerie

GFC NIEUWSREDACTIE- Het Openbaar Ministerie (OM) in Suriname beschikt nog steeds niet over het obductierapport van de patholoog-anatoom over de doodsoorzaak van Ivanildo Dijksteel en Martinus Wolfjager.

Zij zijn omgekomen op 2 mei in de omgeving van Pikin Saron en Bigi Poika.

Het OM laat in een bericht weten de advocaten van de nabestaanden hierover te hebben geïnformeerd op 6 juni. Het OM heeft reeds gerechtelijk vooronderzoek in deze zaak gevorderd.

De raadslieden Milton Castelen, Murwin Dubois en Antoon Karg, die de nabestaanden bijstaan zijn op de hoogte gesteld dat de afdeling Onderzoek Personeels Zaken (OPZ) van het Korps Politie Suriname onder leiding van het OM een onderzoek verricht, om vast te stellen of het vuurwapengeweld dat is aangewend bij de aanhouding van deze verdachten (met het noodlottige gevolg) al dan niet binnen de perken van de wet heeft plaatsgevonden. Dit onderzoek is nog niet afgerond.

De advocaten werden ook geïnformeerd dat de patholoog-anatoom reeds obductie heeft verricht, maar dat de rapporten nog niet zijn ontvangen. Zodra deze zijn ontvangen, worden de advocaten op de hoogte gesteld over de doodsoorzaak. De advocaten zijn verder ook geïnformeerd dat de patholoog-anatoom over de nodige deskundigheid beschikt om een onafhankelijk onderzoek te doen naar de doodsoorzaak.

OOK INTERESSANT
Politieke machtsstrijd 2025: Geld, voorspellingen en prioriteiten

In het obductierapport worden naast de doodsoorzaak ook de inwendige en/of uitwendige letsels die zijn waargenomen, duidelijk omschreven en als er verband is tussen de letsels en de dood, stelt het OM.