fbpx

Oliver Smith en Ildemar Fakkel winnaars Isuzu Savanne Rally ’22 powered by GOw2

GFC NIEUWSREDACTIE- De equipe Oliver Smith – Ildemar Fakker heeft de Isuzu Savanne Rally’22 powered by GOw2 in Suriname gewonnen.

Deze equipe won de rally met 1584 strafpunten. Met de winst van de Savanne Rally zal deze equipe ook automatisch de hoofduitzetters zijn van de Savanne Rally van het volgend jaar.

De rally werd verreden van 11 tot en met 13 november. Na ruim 3 jaren is de Savanne rally wederom verreden en wel in 4 klassen, namelijk de Hoofd-, A-, B/T- en S-klasse. De S-klasse was speciaal in het leven geroepen voor beginners en ook equipes die niet in het bezit zijn van een 4WD wagen de sfeer van de Savanne Rally mee te laten proeven.

In de Hoofdklasse eindigde equipe Santosh Raghoenandan – Shruti Kisoensingh met 123 strafpunten minder dan de winnaar op de tweede plaats. De derde plek in de Hoofdklasse ging naar Equipe Vishay Hardwarsing en Ryan Benimadho.

Equipe Diego Chin A Sen – John de Miranda hebben op de laatste dag een inhaalslag gemaakt en eindigden zodoende op de vierde plaats.

Kwame van der Hilst en rallypartner Cesar Fung a Foek sluiten de top 5 af in de Hoofdklasse. In totaal hebben 19 equipes deelgenomen in de Hoofdklasse.

BEKIJK OOK
Gro Tide schenkt groentetuinen aan opvanginstellingen voor mensen met een beperking

Asutosh Sital en Saeed Joemmanbaks hebben het kampioenschap in de A-klasse in de wacht weten te slepen. Op de tweede plaats is equipe Vishal Ramkisoen en Rishand Ramkisoen geeindigd.

Equipe Eduard van Leeuwen en Ben Halfhide eindigden op de derde plek. De winnaars van de B/T klasse zijn Angela Sowidjojo, Quincy Dikoen, Zizov Abas en Yianni Resowidjojo. De S-klasse werd gewonnen door Stephen Smit en Ronny Blufpand.

Na jaren weer is er een Ralphy Ramdeo trofee uitgereikt. Deze trofee is vernoemd naar de Trinidadiaanse rallyrijder die elk jaar naar Suriname kwam en deelnam aan de Savanne Rallies.

Toen Ramdeo in leven was, heeft hij altijd zijn bijdrage aan het bestuur geleverd om de Savanne Rallies een internationaal tintje te geven. Na zijn overlijden is de trofee voor de beste rookie naar hem vernoemd. Dit jaar kwam equipe Tidjen Kisoensingh en Davita Obergh in aanmerking voor deze trofee.

Het volgend evenement van de SARK is de Zeker is Zeker Family Speurtocht op 4 december. Dit wordt in samenwerking met Rotary Club Paramaribo Central georganiseerd.

Inschrijven voor deze luchtige speurtocht kan al plaatsvinden via www.sarkonline.com/speurtocht.