OKB overhandigt jaarverslag aan Santokhi

GFC NIEUWSREDACTIE- Het Onafhankelijk Kiesbureau (OKB) heeft in de persoon van voorzitter Samseerali Sheik-Alibaks haar jaarverslag overhandigd aan president Chandrikapersad Santokhi.

In de Kiesregeling is vastgelegd dat het Onafhankelijk Kiesbureau jaarlijks voor 1 april jaarverslag moet uitbrengen aan de president van de Republiek Suriname en aan de voorzitter van De Nationale Assemblee.

De voorzitter en de secretaris tekenen dit verslag namens het OKB, waarna het document overhandigd wordt aan het staatshoofd. President Santokhi is voornemens een team in te stellen om dit verslag inhoudelijk na te kijken.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Moeder laat rietje in chloorfles in de hoop dat haar 3-jarige eruit zou drinken

Het team zal ook tot taak hebben om op basis van het verslag actiepunten voor de regering te formuleren.

Het OKB is momenteel bezig een aantal projecten te initiëren, terwijl enkelen reeds uitgevoerd worden en/of in de afrondende fase zijn.

“Ook kijken wij met het ministerie van Binnenlandse Zaken naar knelpunten die zich bij de verkiezing van 25 mei 2020 hebben voorgedaan en wat de oplossingsmodellen worden”, aldus OKB-voorzitter Sheikh-Alibaks.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken voert de projecten uit vanuit het Onafhankelijk Kiesbureau. Zo wordt er toezicht uitgeoefend op de projecten en wordt er, daar waar nodig, advies gegeven.

Overige berichten