fbpx

OGA geeft startsein verfraaiing Ringweg

GFC NIEUWSREDACTIE- In het beleid van het Directoraat Openbaar Groen en Afvalbeheer (OGA) van het ministerie van Openbare Werken (OW) van Suriname is er opgenomen dat belangrijke hoofdwegen en verkeersaders beplant zullen worden.

In dit kader werd woensdag het startsein gegeven voor het beplanten langs de Ringweg, vanaf de Amazonestraat tot en met Charlesburg, met Koningspalmen.

De Koningspalmen zijn gedoneerd door ondernemer Vidjay Jaikaran. Waarnemend directeur Indersing Gangabisoensingh geeft te kennen dat er in Public Private Partnership (PPP-verband) veel zaken gerealiseerd kunnen worden.

Groenvoorziening is belangrijk om het gezicht van Paramaribo te helpen veranderen. Het planten van de palmen zal in fasen plaatsvinden. In de eerste fase worden er 440 Koningspalmen geplant.

Gangabisoensingh geeft te kennen dat OGA vaak last heeft van vandalisme. Planten worden weggehaald door burgers. Gangabisoensingh doet een beroep op de gemeenschap om, indien men geïnteresseerd is in zo een palm, deze op te halen bij OGA.

BEKIJK OOK
Santokhi bezoekt locatie plantenkassenproject Nickerie

Hiermee wilt de wnd. directeur voorkomen dat de plantjes worden weggehaald. Door de aanwezigheid van een aantal verkavelingsprojecten in de buurt en langs de Ringweg, is er veel bos en fauna weggehaald.

“We kunnen samen ervoor zorgen dat de Ringweg een bijzondere verfraaiing krijgt en er weer veel groen aanwezig is. Dit beleid zal ook in de districten worden uitgevoerd”, aldus Indersing Gangabisoensingh.

Minister Riad Nurmohamed roept bedrijven op, die initiatieven hebben voor stad- of district verfraaiing, deze door te geven aan OW. Er zal dan samen worden nagegaan hoe het uitgevoerd kan worden. Het is belangrijk dat bedrijven en overheidskantoren werken aan hun groenvoorziening, zodat zij een mooi aanzicht hebben.

“Groenvoorziening is niet alleen mooi, maar zorgt ook voor het bevorderen van de biodiversiteit”, geeft de minister aan.