fbpx

NPS gaat niet in op uitnodiging president voor vooroverleg nationale dialoog

GFC NIEUWSREDACTIE- De Nationale Partij Suriname (NPS), gewezen coalitiepartner in de huidige regeerconstellatie in Suriname, zal niet deelnemen aan het vooroverleg voor een nationale dialoog.

Dit heeft partijvoorzitter Gregory Rusland in een brief aan president Chan Santokhi laten weten. De partij heeft tot 15 februari deel uitgemaakt van de coalitie en heeft haar inzichten en gedachten over diverse zaken vanuit verschillende fora aangegeven, schrijft Rusland.

Wanneer de dialoog inderdaad op gang komt, zal de NPS waar mogelijk een bijdrage leveren.

De partij somt in de brief een diverse issues die in een nationale dialoog zeker aan de orde moeten komen:

– Het armoedevraagstuk met een solide en consistent sociaal programma, waarbij de hulp aankomt waar deze echt nodig is. Gebleken is dat de hulp geselecteerd wordt geboden en niet iedereen de beschikking erover krijgt.

OOK INTERESSANT
Ingaande vandaag geen middagpoli en weekenddiensten RGD-artsen

– Het vraagstuk rond de stabilisatie van de wisselkoers, inclusief de acties van de Centrale Bank van Suriname op dit stuk. Stabilisatie is van belang om onder andere de stijgende prijzen van basisgoederen onder controle te hebben en de koopkrachtdaling tegen te gaan.

– Voorzieningen voor duurzame ontwikkeling van de productiesector, dus niet gewoon financiën beschikbaar stellen, maar een pakket van voorzieningen vanuit de overheid.

– Speciale aandacht en ondersteuning voor kleine ondernemers, zodat zij in hun eigen levensonderhoud en dat van hun gezin kunnen voorzien.

– Het functioneren van de regering in al haar facetten.