Noord-Korea’s nieuwe ruimtelanceerder duidt op vooruitgang in rakettechnologie

Raketlancering

GFC TECHNOLOGIEREDACTIE- Noord-Korea heeft recentelijk zijn nieuwe ruimtelanceerder onthuld, wat duidt op aanzienlijke vooruitgang in zijn rakettechnologie.

Experts geloven dat deze ontwikkeling de mogelijkheden van het land om langeafstandsraketten te lanceren aanzienlijk zou kunnen vergroten.

Hoewel de aankondiging zich richt op de vreedzame toepassing in de ruimtevaart, roept dit vragen op over mogelijke militaire implicaties, gezien de overlappende technologieën tussen ruimtelanceervoertuigen en ballistische raketten.

Deze onthulling markeert een belangrijke mijlpaal in Noord-Korea’s ruimte- en rakettechnologieprogramma’s.

De internationale gemeenschap houdt de situatie nauwlettend in de gaten, gezien de mogelijke gevolgen voor de regionale veiligheid en stabiliteit.

Hoewel exacte rangschikkingen variëren, wordt Noord-Korea over het algemeen beschouwd als een van de top militaire machten ter wereld, grotendeels vanwege zijn nucleaire capaciteiten.

Volgens het Global Firepower-rapport van 2022 wordt Noord-Korea momenteel gerangschikt als de 25e sterkste militaire macht, op basis van een evaluatie van factoren zoals mankracht, uitrusting en geografische omstandigheden.

Foto ter illustratie.

OOK INTERESSANT
9.500 jaar oude schoenen en manden ontdekt in Spaanse grot