fbpx

Noord-Korea beweert dat bijna 800.000 zich hebben aangemeld om tegen de VS te vechten

GFC NIEUWSREDACTIE- Noord-Korea beweert dat ongeveer 800.000 van zijn burgers zich vrijwillig hebben aangemeld om zich aan te sluiten bij of opnieuw in te schrijven in het leger van het land om tegen de Verenigde Staten te vechten, meldde de Noord-Koreaanse staatskrant zaterdag.

Ongeveer 800.000 studenten en arbeiders in het hele land spraken de wens uit om dienst te nemen of opnieuw in dienst te nemen in het leger om de VS tegen te gaan, meldde de krant Rodong Sinmun.

“Het stijgende enthousiasme van jonge mensen om zich bij het leger aan te sluiten, is een demonstratie van de onwrikbare wil van de jongere generatie om genadeloos de oorlogsmaniakken uit te roeien die laatste pogingen doen om ons kostbare socialistische land te elimineren, en de grote zaak van nationale hereniging zonder falen te bereiken en een duidelijke manifestatie van hun vurige patriottisme,” zei Rodong Sinmun van het Noorden.

OOK INTERESSANT
Tienerouders Latour en omgeving krijgen kennis in opvoedingsvaardigheden

De claim van het Noorden kwam nadat Noord-Korea donderdag zijn Hwasong-17 intercontinentale ballistische raket (ICBM) lanceerde als reactie op de lopende militaire oefeningen tussen de VS en Zuid-Korea.

Noord-Korea vuurde de ICBM donderdag in zee tussen het Koreaanse schiereiland en Japan, uren voordat de president van Zuid-Korea naar Tokio vloog voor een top die manieren besprak om het nucleair bewapende Noorden tegen te gaan.

De ballistische raketten van het Noorden zijn verboden onder resoluties van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties en de lancering leidde tot veroordeling door regeringen in Seoul, Washington en Tokio.

Foto: New York Post