Nomineren vrouwelijke ondernemers voor deelname FLIRS-programma

GFC NIEUWSREDACTIE- Op maandag 8 maart heeft de NGO Act Now Foundation, de officiële lancering gedaan van het Female Led Innovative Rural Startups (FLIRS) programma.

Dit programma heeft als hoofddoel om traditionele vrouwelijke ondernemers uit de districten Saramacca, Coronie en Nickerie, innovatieve vaardigheden bij te brengen om de effectiviteit van hun bedrijf te vergroten, hun leiderschapskwaliteiten te ontwikkelen en hun diensten en/of producten op grotere schaal aan te bieden op de lokale markt alsook ons buurland Guyana.

In samenwerking met een partnerorganisatie in Guyana zullen de ondernemers bekend worden gemaakt met richtlijnen om zaken te kunnen doen in Guyana.

Met deze kick-off is nominatieronde voor de gemeenschap opengesteld. Personen mogen vrouwelijke ondernemers die in 1 van deze districten hun bedrijf gevestigd hebben, nomineren om deel te nemen aan dit programma.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: De grootste en meest stinkende rioolput in Suriname: sociale media

Het hoeven geen grote bedrijven te zijn, maar het is wel belangrijk dat er een dienst en/of product wordt vervaardigd en deze ter verkoop op de markt wordt aangeboden.

Vrouwelijke ondernemers mogen zichzelf ook opgeven voor een kans om geselecteerd te worden voor deelname aan dit programma.

Hierna zal een selectie plaatsvinden waarbij per district, twintig vrouwelijke ondernemers gekozen zullen worden.

Het programma is opgebouwd uit tien trainingen die door lokale alsook internationale trainers, fysiek zowel virtueel in een periode van 4 maanden verzorgd zullen worden.

De trainingen starten in de eerste week van de maand juni 2021.

Verder zullen de participanten ook specifieke opdrachten meekrijgen die zij binnen hun organisatie zullen moeten toepassen.

In totaal zullen zestig vrouwen, dit programma doorlopen en ook coaching genieten na het afronden van het trainingsprogramma.

Naast de trainingen, zullen alle participanten de gelegenheid krijgen om hun product en/of dienst, aan een publiek van minimaal 5.000 personen tentoon te stellen.

Dit zal geschieden tijdens de Women Entrepreneurship Fair, die in de eerste week van de maand november gehouden zal worden.

Aan deze beurs, zullen ook vrouwelijke ondernemers van ons buurland Guyana deelnemen als onderdeel van kennisuitwisseling binnen dit programma.

De ondernemers die worden geselecteerd, zullen geheel kosteloos deelnemen aan dit volledig programma vanwege de beschikbaar gestelde fondsen vanuit de US State Department.

De link om iemand of jezelf te nomineren, is hieronder weergeven: https://forms.gle/JgvDHSnLZvYJsBCj9
Dit kan t/m zondag 25 april 2021.

Overige berichten