fbpx

Nog twee verdachten aangehouden voor gewelddadige beroving DNV’er

GFC NIEUWSREDACTIE- Het Regio Bijstand Team Midden (RBTM) in Suriname heeft op 9 januari nog twee verdachten aangehouden voor diefstal middels geweldpleging in de vroege ochtend van zondag 1 januari aan de Katwijkweg.

Daarbij was buitgemaakt een vuistvuurwapen van het merk CF 98 inhoudende 14 patronen van 9 mm, een portemonnee inhoudende een DNV legitimatiebewijs, een militair legitimatiebewijs, een Surinaams rijbewijs, een Surinaams Identiteitsbewijs, een DSB-pinpas allen op naam van de benadeelde DNV’er.

De eerste verdachte Gilvano D. alias “Boyke of Outlaw” (26) is op 5 januari aangehouden en ingesloten.

De buitgemaakte zaken met uitzondering van het wapen werden bij de tweede verdachte Arnold P. (42) teruggevonden. Naar zeggen van deze verdachte had hij het wapen kort na de beroving afgestaan aan zijn oom, ene Brain D. De derde verdachte bleek niet betrokken te zijn bij de beroving en is na te zijn voorgeleid heengezonden.

BEKIJK OOK
Suriname Business Forum maakt zich sterk voor kansrijk ondernemersklimaat

De verdachte Brain werd vervolgens opgespoord doch bleek te zijn gevlucht. Het vuistvuurwapen had Brain voor hij het hazenpad koos, afgestaan aan zijn moeder, die vervolgens het wapen bracht naar het kabinet van de vicepresident. Het wapen is inmiddels afgestaan aan de Militaire Politie.

De tweede verdachte werd voorgeleid en door de politie in verzekering gesteld.

Aan de aanhouding van de voortvluchtige verdachte Brain wordt gewerkt.