fbpx

Nieuwste Windows 11-update veroorzaakt grote problemen

GFC NIEUWSREDACTIE- Een Windows-update veroorzaakt grote problemen voor sommigen die het hebben gedownload en geïnstalleerd.

Gemelde problemen zijn onder meer enorme dalingen in SSD-snelheden (meer dan de helft), Blue Screens of Death en apps die niet correct werken.

De KB5023706-update voor Windows 11 22H2, met de codenaam Moment 2, bracht de gebruikelijke verbeteringen, fixes en functies naar het besturingssysteem van Microsoft, waaronder een zoekbalk in Taakbeheer en een voor tablets geoptimaliseerde taakbalk.

Zoals gebruikelijk voor de cursus voor Windows-updates, introduceerde het ook ongewenste elementen.
Het belangrijkste probleem dat voortvloeit uit de update is de impact op bepaalde SSD’s, waarbij sommige rapporten beweren dat snelheden met de helft of erger zijn gedaald.

Meer dan één gebruiker zei dat de update de prestaties van de Adata XPG SX8200 Pro 1TB SSD van hun laptop verpletterde; het lijkt erop dat het probleem zich beperkt tot dit model van Adata SSD.

OOK INTERESSANT
300 miljoen banen wereldwijd in gevaar door kunstmatige intelligentie, ChatGPT

Een Redditor zei dat hun opstarttijd meer dan verdubbelde tot 31 seconden nadat de update was geïnstalleerd, maar terugkeerde naar normaal nadat ze KB5023706 hadden verwijderd.

Microsoft zegt dat de getroffen SSD-snelheden een van de bekende problemen van de update zijn. Het schrijft dat “Het kopiëren van grote bestanden van meerdere gigabytes (GB) langer kan duren dan verwacht om te voltooien op Windows 11, versie 22H2.”

“U hebt meer kans op dit probleem bij het kopiëren van bestanden naar Windows 11, versie 22H2 vanaf een netwerkshare via Server Message Block (SMB), maar lokale bestandskopie kan ook worden beïnvloed. Windows-apparaten die door consumenten thuis of in kleine kantoren worden gebruikt, zullen waarschijnlijk niet door dit probleem worden beïnvloed.”