fbpx

Nieuwe processen kunnen 100% duurzame vliegtuigbrandstof mogelijk maken

GFC NIEUWSREDACTIE- Een samenwerking tussen het National Renewable Energy Laboratory, het Massachusetts Institute of Technology en de Washington State University opent de deur naar duurzame vliegtuigbrandstof.

Een onderbenutte natuurlijke hulpbron is misschien precies wat de luchtvaartindustrie nodig heeft om de koolstofemissies te verminderen.
Amerikaanse onderzoekers van het Massachusetts Institute of Technology (MIT), de Washington State University en het National Renewable Energy Laboratory (NREL) van het Department of Energy melden succes bij het gebruik van lignine als een pad naar een drop-in 100% duurzame vliegtuigbrandstof.

Lignine vormt het stijve deel van de celwanden van planten. Andere plantaardige delen worden gebruikt voor biobrandstoffen, maar lignine is over het algemeen over het hoofd gezien vanwege de moeilijkheid om het chemisch af te breken en om te zetten in nuttige verbindingen.

BEKIJK OOK
5,4 miljoen gestolen gegevens van Twitter-gebruikers online gelekt

De onlangs vrijgegeven studie toonde een proces aan dat de onderzoekers hebben gemaakt om de zuurstof uit lignine te extraheren, zodat de resulterende koolwaterstoffen kunnen worden gebruikt als een blendstock voor vliegtuigbrandstof.

Het onderzoek werd onlangs gepubliceerd in het tijdschrift Joule.