fbpx

Nieuw spel geïntroduceerd tijdens sportdag voor kinderen met een beperking

GFC NIEUWSREDACTIE- De laatste activiteit van de Ilonka Elmont Foundation voor kinderen met een beperking voor dit jaar is naar tevredenheid verlopen.

Speciaal voor deze sportdag was er ook een nieuw spel bedacht. Oprichter van de IEF Ilonka Elmont vertelt dat Zabdai Zamuel op het idee kwam om goalball te introduceren. ‘Het is net als voetbal. Het wordt zittend gespeeld. Eigenlijk is het een spel voor blinden’, legt zij uit. Volgens haar is het spel erg aangeslagen bij de kinderen.

In de sporthal van het SOGK was de pret duidelijk af te lezen van de leerlingen van de Louis Brailleschool, Huize Betheljada en het SOGK. ‘Dit is waar wij het voor doen. Wij gaan nu eerst uitrusten en daarna nieuwe projecten uitstippelen voor het volgend jaar’, zegt projectmanager Tirzah de Medina Robles.

Aangezien het de laatste activiteit van het jaar was besloot de organisatie er een extra tintje aan te geven. In tegenstelling tot de voorgaande werden er deze keer meerdere bekende personen benaderd om samen met deze speciale groep te sporten.

Oud-bondscoach Dean Gorré, Tjatjie, Koloku en Miss Tropical Beauty I-Raisa Belfor deden allen mee met de spelen die bedacht waren door de organisatie.

BEKIJK OOK
OM wil oplossing voor hoge concentratie kwikdamp boven Paramaribo

Gorré die eerder ook al meedeed met de activiteiten van de IEF, was ook deze keer onder de indruk van de sfeer bij de leerlingen van de scholen. Het raakt hem steeds dat de kinderen ondanks hun beperking zoveel plezier hebben in het leven.

Elmont blikte aan het eind tevreden terug. Zij is de actoren die steeds een bijdrage aan het slagen van de sportdagen hebben geleverd dan ook erg dankbaar. De trekker van het geheel denkt daarbij aan het Bureau Speciaal Onderwijs (BSO), het Fonds Kind en Handicap, de vrijwilligers, Caribbean Drive, begeleiders, coaches en het personeel van de scholen.

Bij de Foundation zijn zij ook erg blij met de geste van fastfood bedrijf Naskip, die alle kinderen van een maaltijd heeft voorzien. Zij hoopt dat deze samenwerking in de toekomst zal voortduren, omdat zij vast van plan zijn om hun projecten voort te zetten.