Nieuw hoofdstuk in samenwerking tussen Suriname en India

chan

GFC NIEUWSREDACTIE- Suriname kondigt met trots de versterking van haar samenwerking met India aan, een cruciale partner die een overvloed aan kennis en expertise biedt op uiteenlopende terreinen.

Tezamen met India worden momenteel meer dan twintig ambitieuze projecten ontplooid, zowel in de uitvoeringsfase als in de voorbereiding.

Deze projecten beslaan het gehele land, van het hoogland van Pikin Slee en Gujaba tot aan sport- en landbouwfaciliteiten in Nieuw Nickerie, Lelydorp en Paramaribo.

Deze gezamenlijke inspanningen bestrijken diverse sectoren, waaronder infrastructuur, onderwijs, landbouw, gezondheidszorg, defensie en informatietechnologie. Elk van deze sectoren krijgt de vereiste aandacht en zorg, gericht op het bevorderen van duurzame ontwikkeling en groei.

Met het oog op een doeltreffende coördinatie van deze veelomvattende projecten is op 24 augustus de Presidentiële Stuurgroep ‘Programma’s en Projecten Suriname en India’ opgericht. Deze stuurgroep zal een sleutelrol spelen in het bewerkstelligen van samenhang en synchronisatie binnen het afgebakende tijdsbestek.

De recente ontwikkelingen hebben de historische banden tussen Suriname en India verder aangehaald. Het officiële bezoek van eerder dit jaar aan India en het recente staatsbezoek van president Droupadi Murmu van India aan Suriname hebben de fundamenten van deze hechte relatie verstevigd.

OOK INTERESSANT
Handelingen brandstichtende jongeren vastgelegd op camera

Het is van essentieel belang dat de bilaterale projecten met India doelmatig worden uitgevoerd en binnen de gestelde termijnen blijven.

De Presidentiële Stuurgroep zal een cruciale rol vervullen met als voornaamste missie het realiseren van tastbare en blijvende resultaten ten bate van onze samenleving.