fbpx

Niet elke vrouw of man is geschikt om moeder of vader te worden, zegt VrouwenCollectief

GFC LIFESTYLEREDACTIE- Voor een gezonde samenleving is het noodzakelijk dat kinderen de juiste normen en waarden worden bijgebracht en dat ze een goede verzorging en opleiding krijgen.

Het zijn voornamelijk de ouders of verzorgers van kleintjes die samen met onderwijsgevenden verantwoordelijk zijn voor de vorming van jongelui.

Volgens het KIVC wordt deze zware opvoedingstaak de laatste decennia echter door veel vrouwen en mannen te licht opgevat.

Vooral in ontwikkelingslanden als Suriname is het opvallend dat koppels en ook alleenstaande vrouwen het besluit nemen om kinderen op de wereld te zetten, zonder goed na te denken over de consequenties die dat met zich meebrengt.

Het VrouwenCollectief zegt in een verklaring van oordeel te zijn dat er op dit vlak veel meer bewustwordingsvoorlichting moet worden gegeven.

BEKIJK OOK
Surinaamse opa in Nederland hersenspoelt 9- jarige kleinzoon: 'je vader is de duivel'

Het KIVC laat aan GFC Nieuws weten dat in de praktijk blijkt dat niet elke vrouw of man er vanuit moet gaan dat ze geschikt zijn voor het ouderschap.

“Er zijn vaders en moeders die nog niet eens hun eigen leven en opleiding op orde hebben”.

“Koppels of single vrouwen die nog erg afhankelijk zijn van anderen, zichzelf niets eens weten te verzorgen en weinig toekomstperspectief hebben vanwege hun geringe opleiding en lage kansen op de arbeidsmarkt, moeten er tien keer over nadenken alvorens kinderen te krijgen”, stelt het VrouwenCollectief.

Het KIVC ziet graag dat toekomstige ouders zich ervan bewust zijn dat het opvoeden van kinderen veel geld, energie, tact, kennis, tijd en geduld kosten.