fbpx

Niet een ieder is geschikt om moeder of vader te worden, veel ellende op de wereld door verkeerde opvoeding

GFC LIFESTYLEREDACTIE- Er zijn talrijke mannen en vrouwen die er toch voor kiezen om kinderen op de wereld te zetten terwijl zij totaal niet geschikt zijn voor de zware taak als ouders.

Het grootbrengen van kinderen en hen constant beschaafde normen en waarden bijbrengen wordt regelmatig onderschat door zowel mannen en vrouwen.

Door het niet goed of onvoldoende doceren van de juiste gedragsnormen belanden veel jongeren uiteindelijk op het verkeerde of criminele pad.

Dit draagt uiteindelijk bij aan de toename van veel vandalisme, promiscue gedrag en zelfs ernstige gewelddadigheden.

Dat is naar voren gekomen tijdens een recente ZOOM- meeting van het Kritisch Internationaal VrouwenCollectief (KIVC) waaraan vrouwen uit Nederland en Suriname deelnamen.

Het KIVC komt tot de conclusie dat er binnen veel gezinnen te weinig pedagogische aandacht aan jonge kinderen en tieners wordt gegeven.

BEKIJK OOK
Surinaamse vrouwen moeten stoppen om hun huidskleur lichter te maken met fotoshoppen, zegt Nederlander die met ze date

Kinderen worden vooral vaker door carrièreouders aan hun lot overgelaten en houden zich relatief te veel uren bezig met hun mobiele telefoon. De negatieve invloeden vanuit sociale media worden steeds groter.

Het KIVC laat aan GFC Lifestyle in Den Haag weten de indruk te krijgen dat een ruim percentage ouders te weinig met hun kinderen van gedachten wisselen over allerhande thema’s die in hun levensfase erg belangrijk zijn.

Veel praten, luisteren naar de kinderen en vervolgens de juiste richtlijnen geven is ook een belangrijke taak van ouders.

Maar kinderen worden tegenwoordig in steeds grotere mate mede gevormd door vooral populaire influencers.

Foto ter illustratie.