Niet alleen Brunswijk maar ook andere Surinaamse politici worden bespioneerd door inlichtingendiensten

geheim secret

INGEZONDEN- Dat de hoogste Surinaamse politieke toppers president Chan Santokhi en vp Ronnie Brunswijk met elkaar overhoop liggen over het wel of niet bespioneren geeft duidelijk aan dat laatstgenoemde totaal niet op de hoogte is van de werkwijze van professionele inlichtingendiensten.

Het moet door deskundigen goed uitgelegd worden aan de de vicepresident dat het de normaalste zaak van de wereld is dat deze diensten alle gesprekken afluisteren, niet alleen van hem, maar van haast alle politieke toppers.

Dat is niet alleen in Suriname het geval, maar ook in veel andere landen.

De handel en wandel van topfiguren worden al jarenlang goed in de gaten gehouden. En indien het nodig is om een persoon fysiek te achtervolgen in het belang van spionageactiviteiten, gebeurt dat ook.

Dat is niets nieuw en als vp Brunswijk daar nu pas achter komt dan is hij al die tijd wel erg naïef geweest!

Het is ook algemeen bekend dat buitenlandse inlichtingendiensten bevriende politici in andere landen op grote en constante schaal bespioneren, hun privégesprekken aftappen en zelfs fysieke afluisterapparatuur plaatsen om aan meer verborgen informatie te komen.

Vers in het geheugen is nog het afluisterschandaal waarbij de Duitse bondskanselier Angela Merkel en andere Europese politici werden bespioneerd door de Amerikaanse National Security Agency (NSA) om informatie te verzamelen.

De Deense geheime dienst heeft de VS van 2012 tot 2014 toen ook geholpen bij het bespioneren van niet alleen Merkel, maar ook andere hoge politici uit Frankrijk, Zweden, Duitsland en Noorwegen.

Brunswijk mag er honderd procent vanuit gaan dat hij, maar ook de president van Suriname en andere toppers in ieder geval door buitenlandse geheime diensten goed in de gaten worden gehouden.

Spionagediensten uit alle hoeken van de wereld kunnen zonder enige moeite alle toegang krijgen tot elke mobiele telefoon en alles bekijken, zonder dat de eigenaar daar weet van heeft door gebruik te maken van Pegasus 2 software uit Israël.

Er zijn bovendien talrijke gevallen bekend in het buitenland van diplomaten die werken op ambassades en als enige taak hebben zoveel mogelijk spionagewerkzaamheden uit te voeren, de geheime informatie te verzamelen en deze door te spelen.

R. Pinas

DISCLAIMER: Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de GFC Nieuwsredactie het eens is met de inhoud