NH naar Krutu Nieuw Koffiekamp, contract met Makamboa verlengd

GFC NIEUWSREDACTIE- Om de goudwinningSproblematiek in het dorp Nieuw Koffiekamp in het Surinaamse binnenland oplossingsgericht aan te pakken, heeft een regeringsdelegatie het dorp aangedaan om aldaar een Krutu bij te wonen.

Aan deze dorpsbijeenkomst namen deel de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) David Abiamofo, de minister van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS), Gracia Emanuel, de districtscommissaris van Brokopondo, Ludwig Mendelzoon, het traditioneel gezag van Nieuw Koffiekamp, leden van Makamboa, RR leden en overige dorpsbewoners.

Volgens de NH- minister is de focus van deze Krutu gericht op het opnieuw verlengen van de geëxpireerde overeenkomst van januari 2020 tussen IAMGOLD en de groep Makamboa.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Drama na cosmetische ingreep: vrouw raakt blind na buikwandcorrectie en liposuctie

De krutu heeft erin geresulteerd dat er zijdens de lokale gemeenschap en de kapitein van Nieuw Koffiekamp overeenstemming is bereikt voor het opnieuw verlengen van de samenwerkingsovereenkomst tussen Makamboa en IAMGOLD.

Het ministerie van NH hanteert het principe van afstemming en nauwe betrokkenheid van de locale gemeenschap voorafgaand aan de ondertekening van overeenkomsten met mijnbouwrechthouders conform het FPIC (Free, Prior and Informed Consent ) principe.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER

Overige berichten