Neymar bestraft met miljoenenboete voor aanleggen illegale vijver bij woning

neymar

GFC ENTERTAINMENTREDACTIE- De Braziliaanse voetballer Neymar, ster van Paris Saint-Germain, is veroordeeld tot het betalen van een boete van omgerekend circa 3 miljoen euro na het illegaal aanleggen van een vijver op zijn privé-eigendom.

Volgens de rechtbank heeft de spits meerdere milieuwetten overtreden, onder andere door het niet-geautoriseerd omleiden van een waterloop en het onrechtmatig verplaatsen van aarde om zijn vijver en aangrenzend strand te creëren.

Het betreft de woonstede van de 31-jarige Neymar in Mangaratiba, een populaire vakantiebestemming op 130 kilometer afstand van Rio de Janeiro. Braziliaanse verslaggevers verklaren dat zijn landgoed naast de omstreden vijver ook voorzieningen als een helikopterplatform, spa en sportschool omvat.

De overtredingen werden ontdekt door de autoriteiten na recente posts op sociale media van de voetballer.

De autoriteiten hebben het terrein onmiddellijk afgezet na hun bevindingen. Ondanks dit heeft Neymar volgens lokale bronnen kort daarna nog een bijeenkomst op het terrein gehouden.

Neymar is momenteel herstellende van een enkeloperatie die in maart plaatsvond. Of zijn toekomst bij Paris Saint-Germain zeker is, blijft onduidelijk.

OOK INTERESSANT
Jerome Boateng(34) keert terug bij Bayern München

Foto: instagram/neymarjr