fbpx

Nep-account minister Achaibersing op Facebook

GFC NIEUWSREDACTIE- Het is gebleken dat personen via Facebook burgers trachten te lokken middels het misbruiken van de naam en eer van minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning.

Hierbij wordt er getracht burgers ertoe te bewegen geld over te maken voor het beschikbaar krijgen van geld voor sociale, gemeenschaps- en ondernemingsprojecten.

De bewindsman laat via de Communicatie Dienst Suriname weten op geen enkele manier daarbij betrokken te zijn. De bewindsman geeft te kennen geen Facebookaccount te hebben en benadrukt dat deze nep is.

De oplichters doen zich voor als minister Achaibersing die financiële hulp biedt als aandeelhouder IFPP Project Finance. Het slachtoffer wordt voorgesteld een bedrag van SRD 5000 over te maken, alvorens in aanmerking te komen voor Euro 2000. Verder is aan het slachtoffer gevraagd de transactie te plegen via Western Union. De daders adviseren dan de persoon om via Whatsapp met het nummer +33 7 48 68 05 16 in contact te treden.

BEKIJK OOK
Groep Filipijnse verpleegsters wordt deze week verwacht in Suriname

Ten overvloede attendeert het ministerie de samenleving erop dat de minister van Financiën op geen enkele wijze leningen aanbiedt of kan afsluiten voor of met individuele personen, daar dit niet tot zijn taakstelling behoort. Bij een van de gevallen is via een valse Facebook-account, waarbij de naam van de minister ten onrechte wordt gebruikt een persoon vervolgens verwezen naar de Instagram account onder de naam ‘refosantonio’.

Van de samenleving wordt gevraagd extra alert te zijn. Laat u zich niet misleiden om geld over te maken voor derden in ruil voor projectfinancieringen.

Verder waarschuwt het ministerie van Financiën en Planning eenieder om zijn/haar bankgegevens en personalia niet op deze fake account te delen, daar derden (malafide kredietverstrekkers) voordeel daaruit zullen/kunnen halen.