fbpx

Negen jonge Surinamers ronden met groot succes het 100 Champions of Suriname programma af

GFC NIEUWSREDACTIE- Met trots hebben Chavelly Reyke, Chenerva Fraenk, Evanio Xavier Djamin , Gabriella Saphira Bendanon, Magotoe Osira, Nuravni Sallons, Ocean Nasio, Quinn Kromodihardjo en Stephen Sontoidjojo de erkenning van Champion of Suriname ontvangen.

Deze Champions hebben dertien weken lang kennis, tools en ervaring in attitude aangeleerd om hun persoonlijke vaardigheden te ontwikkelen en vastgestelde doelen te realiseren.

Zij hebben ook geleerd hoe zij door middel van onuitputbaar doorzettingsvermogen, concentratie en visualisatie hun skills verder kunnen ontwikkelen. Het programma was zeer interactief waarbij de Champions in de gelegenheid gesteld zijn om ook hun eigen verhalen over hun uitdagingen in het verleden te delen en hoe zij daarmee zijn omgegaan.

De sessies werden op de zaterdagochtend gefaciliteerd en daarbij kregen zij groepsopdrachten om te maken maar ook voldoende huiswerk mee, die hen op weg moest helpen om een duidelijker beeld te scheppen over hun sterke eigenschappen maar ook om te weten hoe zij hun doelen via de SMART methode het best konden neerpennen.

Elke week dienden deze Champions minimaal zes keer te luisteren naar de audio files van elke les. Deze methode zorgt ervoor dat de informatie, daadwerkelijk in het deel van het brein terecht komt, welke het onderbewustzijn, beïnvloed.

BEKIJK OOK
Drugsverkoper die buurt onveilig maakt in de kraag gevat

Een van de doelen van het programma is om rolmodellen te creëren die als voorbeeldfiguren dienen binnen onze gemeenschap. Vooral in de snel veranderende omgeving, moeten jongeren meer dan ooit een flexibele en oplossingsgerichte mindset hebben.

Tijdens de graduation ceremony hebben de participanten elk zeven minuten de tijd gehad om op hun eigen creatieve wijze, al hetgeen zij geleerd hebben, in een presentatie tot uiting te brengen aan het aanwezig publiek die bestond uit familieleden, mentors, genodigden vanuit de sponsor organisaties en ook Lucien Naarden die de eindverantwoordelijke van het 100 Champions of Suriname programma is. Na de geweldige en inspirerende presentaties, vond de officieel certificaat uitreiking plaats.

Deze graduates worden toegevoegd aan de groep van reeds bestaande Champions en zullen 1 keer per kwartaal deelnemen aan refreshment sessies waarbij zij hun succesverhalen en lessons learned kunnen delen.

Drie van deze Champions zijn door Staatsolie gesponsord als onderdeel van hun Corporate Social Responsibility commitment terwijl de overige zes Champions door LMI Suriname zijn gesponsord als onderdeel van hun 25-jarig bestaan eerder dit jaar.

De volgende groep zal aan het begin van 2022 deelnemen aan dit programma. Hiervoor zal er wederom een selectieronde plaatsvinden.