Nederlandse zakenlui afgeschrikt door onbetrouwbaar investeringsklimaat Suriname

omkoping fraude geld

INGEZONDEN- Suriname staat niet bekend als een veilig en betrouwbaar land om in te investeren, wat veel buitenlandse zakenmensen afschrikt.

Naast de wijdverspreide corruptie binnen overheidsorganen, ambtenaren, politici, politie en justitie, is ook het gedrag van veel Surinaamse zakenlieden een belangrijke factor.

Vaak worden zij geclassificeerd als onbetrouwbaar en bedreven in sluwe praktijken.

Ik ken talrijke Nederlanders die vol enthousiasme naar Suriname kwamen om hier een bedrijf op te zetten, maar teleurgesteld zijn teruggekeerd naar hun eigen land.

De tegenwerking en corruptie die zij hebben ervaren, in combinatie met het niet nakomen van afspraken, heeft hen doen besluiten om ons land voorgoed achter zich te laten.

Het is bekend dat deze Nederlanders geen positief woord over Suriname reppen als het gaat om zakendoen met het land. Ze adviseren hun collega-zakenmensen om niet te investeren in Suriname.

Het is betreurenswaardig dat ons land op deze manier wordt neergezet, waardoor talrijke kansen verloren gaan.

OOK INTERESSANT
VHP: Ere wie ere toekomt, Lachmon grondlegger verbroederingspolitiek

Suriname kampt in Nederland helaas met een zeer slecht imago als investeringsland, en op basis van diverse gebeurtenissen de afgelopen decennia lijkt dit imago gerechtvaardigd.

S. Cruden

DISCLAIMER: Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat GFC het eens is met de inhoud