Nederlandse vrouw: ‘Mijn Surinaamse vriend vindt mijn zwaar gewicht juist geweldig’

vrouw zwaar dame dik overgewicht slapen liggen bed telefoon corpulent obesitas depressief verdriet

GFC LIFESTYLEREDACTIE- Een Nederlandse vrouw in haar veertiger jaren heeft een positieve en inspirerende boodschap gedeeld over haar relatie met haar Surinaamse vriend.

Ze deed dit in een Nederlands-Vlaamse Facebookgroep, waarin relatieperikelen en ervaringen worden besproken. In haar bericht benadrukt ze hoe haar vriend, met wie ze sinds kort samenwoont, haar zwaardere gewicht viert en waardeert.

“Vergeleken met andere mannen die ik heb gedate, is het zo verfrissend hoe hij mij waardeert zoals ik ben,” vertelde de Nederlandse.

Ze voegde eraan toe dat haar Surinaamse vriend haar zelfs grappend heeft gezegd dat ze niet ‘mag’ afvallen. “Hij houdt van mijn rondingen en viert ze. Het is zo’n bevrijding om me gewaardeerd te voelen en lekker in mijn vel te zitten.”

De post ontving al snel veel reacties, waarbij verschillende mensen aangaven zich in het verhaal te herkennen.

“Mijn partner is ook van niet-Europese afkomst en heeft soortgelijke opvattingen. Het is fijn om je echt geaccepteerd te voelen,” was een van de commentaren.

OOK INTERESSANT
Trinidadiaan in Suriname: 'Jullie waarderen niet hoe veilig het is in Suriname'

Een socioloog uit Den Haag vertelt aan GFC Lifestyle: “Schoonheidsidealen variëren aanzienlijk van cultuur tot cultuur. Terwijl westerse samenlevingen vaak de nadruk leggen op slankheid, waarderen andere culturen juist rondingen bij vrouwen.”

“In deze gemeenschappen worden rondingen vaak geassocieerd met vruchtbaarheid, gezondheid en welvaart,” aldus de socioloog.

Foto ter illustratie.