Verscheidene Nederlandse toeristen op Curaçao uiten hun ongenoegen over het tankbeleid op het Caribische eiland, waarbij bestuurders eerst moeten uitstappen en bij een loket moeten betalen alvorens te mogen tanken.
Volgens berichten die de redactie van GFC Nieuws heeft bereikt, ervaren reizigers het als onhandig en ouderwets.
Een 28-jarige Nederlandse vrouw deelde haar frustratie via e-mail met onze correspondent.
Zij beschouwt de methode als achterhaald en stelt: “Ik begrijp dat het systeem is geïmplementeerd om wegrijders te voorkomen, maar tegenwoordig zijn er ook op Curaçao op steeds meer plaatsen camera’s, en je kunt mensen zo opsporen. Een beetje vertrouwen in de mens mag ook wel.”
Het tankbeleid verschilt wereldwijd. In Suriname wordt bijvoorbeeld voor je getankt en reken je af bij de bediende. Je blijft dus in de auto zitten.
In Nederland en veel andere Europese landen tank je zelf vooraf en betaal je binnen of direct bij de pomp met je pinpas.
Onderzoek van GFC onthult dat Nederlandse pompstations beschikken over geavanceerde doorrijderpreventiesystemen, waarbij bijvoorbeeld kenteken, pompnummer en voertuiggegevens worden geregistreerd wanneer je al komt aanrijden.
Het lijkt erop dat Curaçao niet over een vergelijkbaar systeem beschikt en zijn eigen methoden hanteert om financiële verliezen te beperken.
De discussie roept vragen op over de noodzaak van een moderner betalingssysteem en het vertrouwen in technologie als oplossing voor dergelijke kwesties.
Foto pompstation Curaçao ter illustratie.
Jennifer Atmo is de hoofdredacteur bij GFC Nieuws. Ze beschrijft zichzelf als een echte Surinamekenner en heeft een passie voor lifestyle en entertainment-onderwerpen. Buiten haar rol in de media is Atmo tevens de voorzitster van KIVC, een organisatie die zich inzet voor maatschappelijke zaken.
Voor contact: jennifer@gfcnieuws.com