Nederlanders moeten hulpbehoevende Surinamers nu met geld in leven houden

GFC NIEUWSREDACTIE– Niet alleen de Republiek Suriname schijnt steeds afhankelijker te worden van Nederland. Ook veel gezinnen in ons land die niet niet meer uitkomen met hun salaris zijn op de bedeltoer geslagen.

“Er is sprake van een enorme toename van het aantal hulpverzoeken aan familieleden, vrienden en kennissen die in Nederland wonen”, laat het KSVC zaterdag aan GFC Nieuws weten.

“Door onder meer de reusachtige prijsstijgingen van de recente maanden, die veroorzaakt is door hogere wisselkoersen, zijn veel mensen in Suriname in ernstige financiële nood geraakt”.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: ‘Prijzen in winkels Suriname zullen verder stijgen’

“Er zijn gezinnen die niet meer in staat zijn om gezond voedsel op tafel te zetten. Anderen kunnen zelfs de stroomrekening of SWM- kosten niet meer betalen. Het geldtekort in verschillende huishoudens is alarmerend”.

“Deze noodlijdende personen zijn nu vanwege hun armoedesituatie op de bedeltoer geslagen en vragen hulp aan de Nederlanders”.

“Op basis van gesprekken die wij voeren kan geconcludeerd worden dat sommigen zonder geldhulp van de Nederlanders het hoofd niet meer boven water kunnen houden”, aldus het VrouwenCollectief tegenover GFC.

Overige berichten