Nederlander aangehouden na zware botsing met bromfietser

ambulance

GFC NIEUWSREDACTIE- De 42-jarige Nederlander H.E. is op 2 augustus aangehouden in Suriname, nadat hij in beschonken toestand een zware aanrijding had veroorzaakt met een bromfietser aan de Sophialustweg in het district Wanica.

Bij aankomst trof de politie het slachtoffer L.H. (70) met zwaar lichamelijk letsel op het wegdek aan.

Uit het voorlopig onderzoek van de politieambtenaren is naar voren gekomen dat de veroorzaker H.E. met zijn voertuig over de Sophiaslustweg reed. Hij kwam vanuit de richting van de Derde Rijweg en ging naar die van de Vierde Rijweg.

Plotseling verloor de automobilist de controle over de besturing van zijn voertuig en kwam op de rijhelft van de bromfietser die in tegenovergestelde richting reed met als gevolg de aanrijding.

Met de ambulance werd L.H. voor medische behandeling afgevoerd naar de Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Het verkeersslachtoffer is ter verpleging in de ziekeninrichting opgenomen, alwaar hij cito aan beide benen is geopereerd.

OOK INTERESSANT
Alarm over ongecontroleerd gebruik van pesticiden in Surinaamse landbouw

H.E. die onder invloed van alcohol verkeerde, was niet aanspreekbaar en werd ter ontnuchtering overgebracht naar het politiebureau. Hij kon geen rijbewijs tonen.

Nadat hij nuchter was, is hij voorgeleid en in verzekering gesteld.

Het verder onderzoek in deze zaak is overgedragen aan de Verkeersunit van Regio Midden.