“NDP-toppers maakten flink misbruik van SZF”

GFC NIEUWSREDACTIE- De besteding van middelen bij het Staatsziekenfonds (SZF) in Suriname vonden buiten procedurele regels plaats tijdens de vorige regering.

Panden werden voor hele hoge bedragen met wurgcontracten gehuurd.

Bij de zoon van een NDP-topper werd er een pand gehuurd voor US Dollar 6000 per maand.

Donaties ter waarde van een half miljoen SRD werden ongecontroleerd uitgegeven.

Deze zijn enkele zaken die minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid heeft stopgezet. Door al deze handelingen werden de gelden niet goed geïnvesteerd, waardoor de problemen in de zorgsector niet konden worden opgelost.

Ook de naam van de voorzitter van de Centrale van Landsdienaren Organisatie (CLO), Ronald Hooghart, wordt genoemd.

Hooghart, die tijdens de vorige regering onderdeel vormde van het bestuur van het SZF, vertoefde van 18 januari tot en met 29 januari 2020 met zijn zonen M. Hooghart en D. Hooghart in Columbia voor een medische controle.

Daar werd toen een aantal medische kosten gemaakt die de familie Hooghart aanvankelijk voorschoot, schrijft het dagblad De West.

De redactie van De West, heeft de hand weten leggen of verschillende documenten, waarin gedetailleerd wordt aangegeven, dat Hooghart samen met zijn zonen, reiskosten, verblijfkosten, transport, check up’s, follow-up onderzoekingen en consulten heeft laten bekostigen door het SZF.

Met betrekking tot de verschillende medische behandelingen, die gezien worden als basisonderzoeken, konden deze in Suriname worden verricht.

Overige berichten