Oproep NDP om twee ministers te ontslaan is voorbarig en politiek gemotiveerd, zegt KSVC

GFC NIEUWSREDACTIE- De oproep van de Nationale Democratische Partij, de NDP, om de ministers Armand Achaibersing van Financiën en zijn collega van BIBIS Albert Ramdin naar huis te sturen is erg voorbarig en in dit stadium te verregaand.

Het is daarenboven evident dat het verzoek dat gericht is aan president Chan Santokhi om de twee ministers  met oneervol ontslag te sturen politiek gemotiveerd is.

De oproep van de NDP- fractie kan gelet op de recente geschiedenis waarbij corruptie binnen hun eigen partij de boventoon voerde bovendien niet als oprecht worden opgevat.

Dat verklaart het Kritische Surinaamse VrouwenCollectief (KSVC) na een langdurige ZOOM – discussiemeeting donderdagavond.

Het VrouwenCollectief dat politiek neutraal is, zegt aan GFC Nieuws van mening te zijn dat de NDP de ontwikkelingen en uitleg in DNA rustig moet afwachten alvorens harde conclusies te trekken.

Er wordt geadviseerd om geen ongefundeerde beschuldigingen te uiten en de goede naam en eer van rechtsschapen politici niet nodeloos aan te tasten.