NBA-wedstrijden mogelijk gemanipuleerd met magnetische ballen en ringen voor bepalen uitkomst

basketbal

GFC NIEUWSREDACTIE- Basketbalwedstrijden in de Amerikaanse NBA worden mogelijk gemanipuleerd door middel van magnetische ballen en ringen om de uitkomst van het spel te beïnvloeden. Voor wat betreft Nederlandse en Europese voetbalwedstrijden zijn er voor nu nog geen soortgelijke theorieën verspreid.

De sterke beweringen over het Amerikaanse basketbal worden gedaan door makers van een recent verspreide video en personen op sociale media. Bekijk onderaan de beelden.

Volgens de video kunnen verborgen technologieën ervoor zorgen dat spelers wel of niet scoren.

Het in handen hebben van de wedstrijdresultaten zou de NBA en de gokindustrie ten goede komen, omdat dit de ‘winst en entertainmentwaarde verhoogt.’

De maker van de video stelt dat de NBA openlijk toegeeft deze apparatuur te gebruiken, maar het als een grap vermomt, zodat het publiek de onthulling niet serieus neemt.

Op de beelden zijn opvallende momenten getoond waarbij de bal aan de ring of het achterbord blijft plakken, wat volgens critici bewijs zou zijn voor manipulatie.

OOK INTERESSANT
Mooie beelden tonen aan hoe politiehelden 8-jarige jongen redden van elektrocutie

Een technologie-expert verbonden aan GFC zegt desgevraagd dat de NBA een professionele competitie is met strikte regels en toezichtmechanismen.

“Indien er daadwerkelijk magnetische ballen en ringen werden gebruikt, zou dit hoogstwaarschijnlijk al naar buiten zijn gebracht wegens de omvang van zo een geheim”, aldus de techneut.

Foto ter illustratie.