fbpx

Nationaal Leger moet ondersteuning geven in moeilijke tijden, zegt Mathoera

GFC NIEUWSREDACTIE- Het ministerie van Defensie heeft de nodige ondersteuning gegeven voor onderhoud van het terrein van het bejaardentehuis Ashiana.

Gedurende 3 dagen, vanaf maandag 1 maart tot en met woensdag 3 maart, zijn militairen van het Nationaal Leger ingezet voor de onderhoudswerkzaamheden van het heel terrein.

Tijdens een bezoek aan een bewoner van het tehuis zag minister Krishna Mathoera de staat waarin het terrein was. Dit was voor de bewindsvrouw de aanleiding van deze activiteit.

Hiermee hoopt de minister de omgeving te hebben verfraaid voor vooral de bewoners van het tehuis. Zij heeft haar dank uitgesproken aan het Nationaal Leger dat bereidwilligheid getoond heeft om de nodige ondersteuning te verlenen.

Ook bemoedigt de bewindsvrouw de samenleving om soortgelijke activiteiten te ondernemen ten behoeve van een schoon milieu.

Mathoera heeft aangegeven dat het niet gaat om een eenmalige activiteit, maar dat er gekeken zal worden naar een structurele aanpak voor ondersteuning naar het tehuis toe.

BEKIJK OOK
Narcotica Brigade pleegt invallen te Para en Wanica

De structurele aanpak zal niet alleen gelden voor Ashiana, maar ook andere behoeftige organisaties.

Hiermee wilt de minister haar beleid benadrukken waar aangegeven is dat het Nationaal Leger dichterbij de samenleving moet opereren en de ondersteuning moet geven in moeilijke tijden.

De seniorenburgers verdienen volgens minister Mathoera een schone en opgeruimde omgeving, die hun leven zal opfleuren.

De waarnemend onderdirecteur Administratieve Diensten van het bejaardentehuis Ashiana, Rodney Sommandas, is ingenomen met de ondersteuning van de minister van Defensie en het Nationaal Leger. Vooral vanwege het personeelstekort is de ondersteuning met open armen ontvangen door het tehuis.

Ashiana biedt opvang aan personen van 60 jaar en ouder, die afhankelijk zijn van een ander voor de zorg, maar ook die zelfstandig kunnen verblijven.