Narcotica Brigade houdt drugsverkoper aan te Tout Lui Faut

GFC NIEUWSREDACTIE- Leden van de afdeling Narcotica Brigade in Suriname hebben in de avond van 12 november een drugsinval gepleegd op de kruising van de Indira Gandhi- en Tout Lui Fautweg.

Daarbij werden drie verdachten in de kraag gevat van wie de drugsverkoper Melvin S. (37) en de twee kopers Joshua L. (32) en Dwight F. (43).

Volgens de bekomen informatie moest er op voornoemde locatie drugs worden verhandeld. De wetsdienaren werkten de informatie uit, waarna zij de locatie aandeden voor het opsporen en aanhouden van eventuele drugsverdachten.

Bij het zien van de politie koos Melvin het hazenpad, maar het lukte de rechercheurs hem in de kraag te vatten.

Hij had een aantal ziplockzakjes marihuana met een totaal gewicht van 32 gram bij zich. De verdachte verklaarde aan de politie dat hij nog meer drugs thuis had, waardoor er een onderzoek in zijn woning werd ingesteld. Daarbij stuitten de politieambtenaren op een hoeveelheid marihuana met een gewicht van 312 gram. Verder hield Melvin de politie voor dat hij een ziplockzakje marihuana voor SRD 10 ten verkoop aanbood.

Twee andere verdachten, Joshua en Dwight werden met respectievelijk 1 ziplockzakje marihuana met een gewicht van 0.86 gram om twee ziplockzakjes van bijna 2 gram aangehouden. Beiden verklaarden aan de politie dat zij koper tevens drugsgebruiker zijn.

De drugs van alle drie mannen zijn in beslag genomen door de politie, waarna het drietal ter voorgeleiding werd overgebracht naar het politiebureau.

Melvin is hangende het onderzoek in verzekering gesteld, terwijl Joshua en Dwight na verhoor zijn heengezonden.