Naam wijlen Inshaak Shambier vereeuwigd met onthulling naamborden

GFC NIEUWSREDACTIE- In het ressort Jarikaba in Saramacca, Suriname, heeft zaterdag de onthulling van het straatnaambord van de Shabier Ishaakweg plaatsgevonden.

Verder werd ook het naambord van het Shabier Ishaak Uitvaartoord onthuld.

Tijdens deze plechtigheid zijn toespraken gehouden door onder anderen de districtscommissaris, Sherin Bansi-
Durga, de voorzitter van de Stichting Hindoestaanse Immigratie, Ramon Jawalapersad, en de voorzitter van het Shabier Ishaak Uitvaartoord, Robby Gadjradj.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Man drukt kidneybonen in geslachtsdeel in de hoop dat ze uitschieten tijdens geslachtsgemeenschap

Alle sprekers wezen op de bijzondere bijdrage van wijlen Shabier Ishaak, die tijdens deze plechtigheid werd vereeuwigd.

Verder waren ook nabestaanden van wijlen Shabier Ishaak en leden van Stichting Shabier Ishaak aanwezig.

Met de vernoeming van de weg naar wijlen Shabier Ishaak wordt ook eer gedaan aan de vele andere bijdragen die hij in zijn leven heeft mogen leveren aan Suriname op het gebied van sport en cultuur, maar ook als populaire nieuwslezer in het programma Hum Tum Aur Woh.

Deze zijn enkele van zijn verdiensten, want die zijn te veel om in één bericht te schrijven. Vermeldenswaard is dat wijlen Shabier Ishaak indien in leven vandaag zijn 76ste verjaardag zou vieren.

“Met de onthulling van het straatnaambord wordt de naam van wijlen dhr Shabier Ishaak vereeuwigd in Suriname. Laat het duidelijk zijn dat de vernoeming van de weg naar het Creamatieoord Uitkijk, door het ministerie van Binnenlandse zaken, een verdienste is geweest van wijlen Shabier Ishaak zelf,” haalde Bansi aan.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: ‘Menselijke satan’ heeft na zijn neus nu ook zijn ringvinger verwijderd en slagtanden laten plaatsen

Bansi: “Hij heeft zich toen letterlijk een weg gebaand naar het Creamatieoord in een stuk verlaten gebied. Hij heeft met donaties uit binnen- en buitenland en medewerking van de overheid de oude weg naar het oord gerehabiliteerd tot wat het nu is.”

“Thans zien wij dagelijks honderden mensen gebruikmaken van de weg naar het Creamatieoord maar ook voor recreatieve doeleinden in het weekend.”

“Met de vernoeming van de weg hier naar wijlen Shabier Ishaak wordt ook eer gedaan aan de vele andere bijdragen die hij in zijn leven heeft moge leveren aan dit land op het gebied van sport en cultuur maar ook als populaire nieuwslezer in het programma Hum Tum Aur Woh. Zijn verdiensten zijn te veel om op te noemen. De naam Shabier Ishaak zal bij de huidige generaties lang in herinneringen blijven bestaan.”

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER

Overige berichten