Aangereden politieagent in kritieke toestand opgenomen in ziekenhuis

GFC NIEUWSREDACTIE- De 48-jarige motorfietser J.G. is in de avond van 2 februari door een personenauto dichtbij de kruising van de Hanna’s lust- en de Magentakanaalweg aangereden.

Het slachtoffer blijkt een politieman te zijn die van het werk kwam en op weg was naar huis.

De politie van de afdeling Verkeers Unit Regio Midden kreeg omstreeks 20.52 uur van die avond een melding van een aanrijding tussen een auto en een motorfiets.

Bij aankomst van de wetsdienaren op de locatie werden J.G., de motorfiets en de auto in de langs de weg lopende trens aangetroffen.

De autobestuurder die met de schrik vrijkwam, stond langs de weg. De motorfietser die letsels over zijn gehele lichaam heeft opgelopen, werd per ontboden ambulance afgevoerd naar de Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. In kritieke toestand is hij ter verpleging opgenomen op de afdeling Intensive Care.

Onderzoek wees uit dat beide bestuurders over de Hannaslustweg reden. Zij kwamen vanuit de Magentakanaalweg gaande in die van de Indira Gandhiweg. Ter hoogte van mast no.60 haalde de autobestuurder D.K. (32) zijn voorrijder in deze de motorfietser in. Bij die inhaalmanoeuvre week D.K. niet voldoende naar rechts uit en reed daarbij de motorfietser van achteren aan.

Het rijbewijs van de autobestuurder is ingevorderd.