Monteur ingesloten voor slopen voertuigen en verkoop onderdelen

gevangenis cel

GFC NIEUWSREDACTIE- De 25-jarige monteur Rishan R. is door de Recherche van Regio Midden opgespoord en aangehouden voor diefstal.

Deze monteur maakte het tot een gewoonte om in reparatie zijnde voertuigen te slopen en de onderdelen aan derden te verkopen.

Twee klanten die als benadeelden met dit gedrag van Rishan werden geconfronteerd, deden afzonderlijk aangifte op het politiebureau Houttuin tegen de monteur.

Naar zeggen van één van de aangevers had hij een truck aan Rishan verhuurd, waarbij hij maandelijks een groot geldbedrag in SRD aan huur moest ontvangen van hem. Zoals aangegeven in de huurovereenkomst heeft de huurder drie maanden achtereenvolgens stipt de huur betaald.

Kort na de betaling van de 3e maand heeft Rishan de truck gesloopt en onderdelen zoals de motor, de veerbladen en de accu’s verkocht.

Bij de voorgeleiding verklaarde de verdachte dat hij de onderdelen aan een schrootbedrijf heeft verkocht. Op zijn aanwijzing werd het schrootbedrijf aangedaan. Daar bleek zijn verklaring niet op waarheid te berusten. Naderhand gaf hij aan de onderdelen aan derden te hebben verkocht.

OOK INTERESSANT
VSB en ASFA uiten bezorgdheid en pleiten voor inclusief overleg over premieverhoging APF

Na de aanhouding van de monteur meldde een derde benadeelde zich in de laatste week van de maand mei aan op het politiebureau van de Recherche van Regio Midden. Deze benadeelde hield de rechercheurs voor dat hij een truck ter reparatie had gebracht voor Rishan, maar dat de monteur de banden van de truck heeft verkocht.

Rishan is in verzekering gesteld. Het is niet uitgesloten dat er nog meer aanhoudingen zullen worden verricht in deze zaak.

Het vermoeden bestaat dat meerdere personen op deze manier zijn benadeeld. Deze worden opgeroepen zich in verbinding te stellen met de Recherche van Regio Midden die is ondergebracht op het politiebureau de Nieuwe Grond. Telefonisch is deze afdeling te bereiken op de nummers 582200 of 582050.