Mogelijk defect in Boeing 777-motoren: FAA geeft waarschuwing uit

boeing 777

GFC NIEUWSREDACTIE- De Amerikaanse Federal Aviation Administration (FAA) heeft een nieuw voorstel gepubliceerd om een potentieel defect in sommige motoren van Boeing 777-vliegtuigen aan te pakken.

Het defect is gerelateerd aan een fenomeen genaamd ‘ijzer insluiting’, dat de kwaliteit en duurzaamheid van bepaalde compressorelementen kan aantasten.

Volgens FlightGlobal is dit het nieuwste voorstel in een reeks van regelgevende maatregelen die zijn genomen naar aanleiding van de ontdekking van ijzer insluitingen in verschillende typen GE Aerospace-motoren.

Dit betreft ook de GEnx- en CFM International Leap turbofans, die respectievelijk de Boeing 787 en de Boeing 737 Max en Airbus A320neo aandrijven.

Het voorstel, dat op 1 september werd gepubliceerd, vereist dat luchtvaartmaatschappijen de getroffen onderdelen in sommige GE Aerospace GE90 turbofans vervangen voordat het volgende vlucht plaatsvindt.

Conform de FAA kan ‘ijzer insluiting’ het gevolg zijn van productiefouten en kan dit vroegtijdige scheuren en defecten in de onderdelen veroorzaken, wat kan leiden tot schade aan de motor en het vrijkomen van puin.

OOK INTERESSANT
9.500 jaar oude schoenen en manden ontdekt in Spaanse grot

GE Aerospace, een samenwerkingsverband tussen GE en Safran Aircraft Engines, benadrukt dat het probleem geen risico vormt voor de vliegveiligheid en dat er correctieve maatregelen zijn geïmplementeerd.

Het voorstel zal gedurende 45 dagen openstaan voor publieke feedback alvorens het wordt gefinaliseerd.