fbpx

Mogelijk compensatie voor boeren getroffen door rattenplaag

GFC NIEUWSREDACTIE- Minister Prahlad Sewdien van Landbouw, veeteelt & Visserij (LVV) zegt dat er nagegaan wordt op welke manier boeren gecompenseerd zullen worden die schade hebben ondervonden bij de rattenplaag in Nickerie, Suriname.

Er zijn analyses gemaakt om na te gaan als er rattengif is gevonden in vis, vlees, in de kanalen en de rijst. Het resultaat is dat er geen rattengif is aangetroffen.

Tijdens het werkbezoek aan het district Nickerie heeft president Chandrikpersad Santokhi een presentatie gekregen over de integrale aanpak van de in verschillende gebieden van Nickerie uitgebroken rattenplaag.

OOK INTERESSANT
Man opgepakt voor diefstal airco politie-unit tijdens protestdemonstratie

Tijdens de presentatie kwam naar voren welke gebieden getroffen zijn door deze plaag en welke maatregelen er genomen zijn om deze plaag te bestrijden.

Na de presentatie heeft de president de getroffen gebieden bezocht en verder met de deskundigen gesproken over effectieve oplossingen. De plaag neemt geleidelijk aan af.

Dit gebied is een belangrijk productiegebied van ons land. Vanuit de regering is er in de afgelopen tijd effectief actie ondernomen om deze plaag te mitigeren.