fbpx

Moeder uit Paramaribo: ik werk mij kapot en moet toch de rest van mijn leven bij mijn ouders inwonen

GFC LIFESTYLEREDACTIE- De 39- jarige single moeder van drie tienerkinderen A.G. die woont in de Surinaamse hoofdstad Paramaribo, zegt aan GFC Nieuws dat ze er geen geloof meer in heeft dat ze ooit in haar leven de eigenaar zal zijn van een woning.

“Ondanks ik een MBO- opleiding heb en mij al jarenlang letterlijk en figuurlijk kapot werk, is het voor mij financieel niet haalbaar om een woonpand te kopen of bouwen”.

“Zelfs een bloot perceel of een krotje in een redelijke buurt officieel op mijn naam krijgen zal met de huidige hoge prijzen in buitenlandse valuta een grote droom blijven. En dat terwijl er een overvloed aan grond is”.

“Ik verdien net als bijna de meeste mensen omgerekend in euro’s veel te weinig”, legt ze uit aan GFC.

BEKIJK OOK: HEB JE TE VEEL GEGETEN? NEEM 1 THEELEPEL GEMBERSLANK 5X GECONCENTREERD IN VOOR EEN KRACHTIGE VETVERBRANDING

“Verschillende regeringen hebben ons jarenlang voor de gek gehouden met de belofte dat ze betaalbare huizen zouden bouwen, maar dat blijkt wederom een van de vele leugens te zijn geweest”, vervolgt ze.

De moeder die ooit samen woonde met de vader van haar kinderen, zegt het schandalig te vinden dat ze genoodzaakt is om de rest van haar leven bij haar ouders in te wonen.

BEKIJK OOK
Aanpak ongelijkheid de voornaamste manier om einde te maken aan Aids

Toen haar relatie stuk liep wegens mishandelingen, had ze geen andere mogelijkheid om samen met haar kinderen haar intrek te nemen bij haar moeder en vader die zelf in een klein en vervallen huurhuis verblijven.

“En ik ben niet de enige die weinig tot geen kans heeft op een eigen woonplek. Met gewoon werken kom je echt niet meer vooruit in Suriname. Het geld is nauwelijks genoeg om boodschappen te doen en rekeningen te betalen”.

“De kans op een betere toekomst is ons ontnomen door politici die er geen bal van snappen en alleen maar interesse hebben in hun eigen gewin”, klaagt ze.

Ze zegt ook geen relatie meer aan te willen gaan met mannen vanwege relatietrauma’s die ze heeft opgelopen en wil voortaan haar eigen boontjes doppen.

Ze verklapt aan GFC dat ze ooit een hoge politicus heeft benaderd om haar te helpen aan een stukje grond.

“Maar deze smeerlap vroeg aan mij om eerst met mijn benen wijd te gaan alvorens hij mij zou kunnen helpen, wat ik heb geweigerd”, aldus de mopperaar.

Foto ter illustratie.