Modeontwerper schenkt ‘wakatiki’ en ‘saron’ als dank aan Directoraat Cultuur

GFC NIEUWSREDACTIE- Het directoraat Cultuur heeft een wezenlijke bijdrage geleverd aan de carrière van modeontwerper Jürgen Joval.

Joval heeft zijn dankbaarheid getoond door een wakatiki, wat symbool staat vooruitstrevendheid, te schenken aan dit directoraat. Cultuur-directeur Roseline Daan kreeg een gedrapeerde saron omwikkeld.

Joval heeft zich de afgelopen jaren gespecialiseerd in het ontwerpen van koto’s. Zijn motto hierbij luidt: ‘Als ik koto’s ontwerp, moeten ze in het museum belanden.’

Momenteel staan er 2 van zijn werken in het Tropen Museum in Amsterdam, Nederland en 1 in het Koto Museum in Paramaribo.

Hiermee heeft Joval Suriname weer op de wereldkaart gezet, eerder door zijn deelname aan diverse internationale modeshows met zijn Surinaams-Afrikaanse klederdrachten.

Directeur Daan zegt dat de bijdrage van de koto-ontwerper een goed voorbeeld is voor Suriname.

Zijn werken in Nederland dragen bij aan de ontwikkeling van de Surinaamse cultuurtoerisme. Aan cultuur moet de plaats toegekend worden die het behoeft.

Daan meent dat artiesten buiten ons land een bijdrage moeten kunnen leveren aan het groots presenteren van Suriname in de wereld.

Zij roept artiesten op om net als Joval hun dromen waar te maken. Verder spoort ze hen aan om samen te werken. Als zij een eenheid vormen, kunnen ze dan heel groot naar buiten komen, als individu én als land.

Overige berichten