MMC heeft schuld van meer dan SRD 42 miljoen

usd dollar valuta

GFC NIEUWSREDACTIE- Het Mungra Medisch Centrum (MMC) in Nickerie (Suriname) heeft een schuld van meer dan SRD 42 miljoen.

Vanwege mismanagement en mogelijke malversaties verkeert het ziekenhuis volgens Amar Ramadhin van Volksgezondheid in financiële problemen.

Het personeel heeft deze week voor de zoveelste keer het werk neergelegd. Ramadhin garandeert dat de 17% loonsverhoging eind mei zal worden uitbetaald.

“Er zijn ook andere zaken geconstateerd. Een voormalige directeur van het ziekenhuis is in staat geweest zonder feitelijke declaraties ruim SRD 63 miljoen te innen bij het SZF.

“Er werd maandelijks SRD 1 miljoen gestort op de rekening van het MMC, maar dit geld werd gebruikt voor andere projecten, zoals het opzetten van verbrandingsovens, Covab Nickerie en voor het streekziekenhuis Atjoni. Dus MMC werd ingezet door de voormalige regering om externe projecten te financieren”, zei de minister in De Nationale Assemblee.

Volgens hem zijn apparaten van het ziekenhuis jaren niet vervangen, maar bezochten toenmalige leden van de directie en het bestuur wel jaarlijks Düsseldorf voor zogenaamde beurzen van medische apparaten.

OOK INTERESSANT
Surinaamse regering streeft naar lagere inflatie en schuldherschikking

“Er zijn verder contracten gesloten met vrienden en familie, waarbij zelfs de studie van een eerstegraads familielid van een beleidsmaker volledig is gefinancierd en na het afronden van de studie werd de persoon in kwestie aangenomen voor een salaris van 5000 euro om op afstand diensten te verlenen”.

Het laatste geval wordt onderzocht door de CLAD.