fbpx

MinOWC financiert muziek educatiecentrum Commewijne

GFC NIEUWSREDACTIE- Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (minOWC) in Suriname vindt het belangrijk dat kinderen een kans krijgen om hun hart en talent te volgen.

Dit is wat onder andere wordt bedoeld met vernieuwing in het onderwijs, zei minister Marie Levens, afgelopen weeend bij de heropening van het Muziek Educatiecentrum Commewijne (MECC).

Het ministerie ontwikkelt samen met deze muziekschool een curriculum, zodat leerlingen na leerjaar 10 verder muziek kunnen studeren. Naast zinvol, praktisch Nederlands, Engels en rekenen zal er vooral aan muziekeducatie gedaan worden.

BEKIJK OOK
Vrouw, 76, haalt groot geldbedrag van de bank om perceel te kopen en wordt daarna aangereden en beroofd

Het prachtig muzikaal optreden van de studenten op deze Onafhankelijkheidsdag stimuleert om dit nieuwe beroepsprofiel voortvarend verder uit te werken, zei de bewindsvrouw. Het Directoraat Cultuur zal samen met het Directoraat Beroepsonderwijs de studierichtingen kunst en cultuur, waaronder muziek valt, uitwerken.

Het ministerie helpt deze nieuwe studierichting meefinancieren door onder andere docenten beschikbaar te stellen. Op deze manier gaat het minOWC een professionele samenwerking aan met dit centrum voor muziekeducatie.