Ministeriële delegatie bespreekt samenwerking SLM en KLM

GFC NIEUWSREDACTIE- De ministeriële delegatie die voor een werkbezoek vertoeft in Nederland heeft een eventuele samenwerking tussen de SLM en de KLM besproken.

Starnieuws meldt dat er gesproken is met de KLM over het leasen van vliegtuigen voor de Mid-Atlantische route en de regio.

De delegatie bestaat uit de ministers Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business & Internationale Samenwerking, Armand Achaibersing (Financiën & Planning) en Albert Jubithana (Transport, Communicatie & Toerisme).

De Surinaamse overheid overweegt het zwaar verlieslijdende Surinam Airways (SLM) te privatiseren, liet minister Jubithana eerder optekenen.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Meer dan $ 40.000 opgehaald voor oude man die hard moet werken bij Mc Donalds

Surinam Airways kampt met torenhoge schulden en balanceert op de rand van de afgrond. De Surinaamse regering pompt jaarlijks miljoenen in het bedrijf om de verliezen te compenseren, maar het is de vraag hoe lang dat nog kan.

Onlangs werden de laatste vliegtuigen van Surinam Airways in beslag genomen, waardoor de luchtvaartmaatschappij alternatieven moet vinden om vluchten te kunnen aanbieden. Op de enige verre route, tussen Paramaribo en Schiphol, wordt al maanden een Airbus A340-300 van Air Belgium ingezet.

Een internationaal consultancybureau is aangesteld om de toekomstmogelijkheden voor Surinam Airways te bekijken. Een optie is om het bedrijf (deels) te privatiseren. Nu is de luchtvaartmaatschappij nog in staatshanden, waardoor politieke inmenging de koers bepaalt.

Om Suriname bereikbaar te houden moet Suriname kijken naar buitenlandse luchtvaartmaatschappijen. American Airlines kondigde eerder aan een lijndienst tussen Miami en Paramaribo te starten, en ook Copa Airlines uit Panama hoopt snel terug te keren naar Suriname.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER

Overige berichten