Een bericht van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur in Suriname om over te gaan tot normalisatie heeft een golf van kritiek veroorzaakt onder leerkrachten, ouders en diverse lagen van de samenleving.
Vandaag markeert de vierde dag van schoolsluitingen als gevolg van acties van samenwerkende vakbonden, gericht tegen de recente BTW-verhoging.
Op sociale media uit een verontwaardigde stem de vraag of het ministerie wel op de juiste manier communiceert met leraren. Terwijl naar leraren niet geluisterd lijkt te worden, worden ze wel geacht onvoorwaardelijk opdrachten van het ministerie te aanvaarden en uit te voeren.
Ouders laten hun stem horen en wijzen het ministerie op de moeilijke situatie waarin zij zich bevinden. Ze bekritiseren het beleid dat door het ministerie zelf is gecreëerd en dat heeft geleid tot een schrikbarende achteruitgang van het onderwijssysteem.
In de reacties op social media komt duidelijk naar voren dat de leerkrachten en andere betrokkenen opkomen voor hun rechten. Ouders tonen solidariteit met de acties van de leerkrachten, wat een bredere ontevredenheid lijkt te weerspiegelen over het beleid en de gevolgen ervan voor het onderwijssysteem.
Dit alles roept vragen op over de communicatie en besluitvorming van het ministerie, waardoor een dieper begrip en dialoog noodzakelijk lijken om tot een constructieve oplossing te komen in het belang van alle betrokkenen.
Jennifer Atmo is de hoofdredacteur bij GFC Nieuws. Ze beschrijft zichzelf als een echte Surinamekenner en heeft een passie voor lifestyle en entertainment-onderwerpen. Buiten haar rol in de media is Atmo tevens de voorzitster van KIVC, een organisatie die zich inzet voor maatschappelijke zaken.
Voor contact: jennifer@gfcnieuws.com