fbpx

Minister Somohardjo: ‘Stichting Matoekoe zal niet hoeven te sluiten’

GFC NIEUWSREDACTIE- De minister van Binnenlandse Zaken, Bronto Somohardjo, heeft gezegd dat Stichting Matoekoe de deuren niet zal hoeven te sluiten.

“Wij gaan stichting Matoekoe onder de aandacht brengen van de president Chandrikapersad Santokhi en de vicepresident, Ronnie Brunswijk.

Onze president en vicepresident kennende, hebben een hart voor de sociaal-zwakkere mens”, vervolgde de Biza-minister. Dit heeft de minister donderdag gezegd in een toespraak bij de stichting.

Somohardjo was met zijn collega van Sociale Zaken en Volkshuisvesting, Uraiqit Ramsaran, op bezoek bij het heiltherapeutisch centrum.

Ramsaran heeft de prijzen voor de Srefidensi Tekenwedstrijd van zijn departement uitgereikt met ondersteuning van zijn collega-minister, Somohardjo.

Somohardjo was opgeroepen om de eerste prijs uit te reiken, maar deed voordat hij daartoe is overgegaan, de toezegging aan het stichtingsbestuur dat geen enkele deuren dichtgaan.

De ministers zijn warm ontvangen met zang van de pupillen. Stichting Matoekoe was zeer ingenomen met het bezoek van de bewindslieden. Zij maakte van de gelegenheid gebruik om een ieder die de stichting ondersteunt te bedanken.

BEKIJK OOK
Petitionarissen vragen aandacht voor kindermisbruik

Bestuurslid, Urwin Holband heeft in een toespraak gerefereerd naar donkere wolken die boven het centrum hangen. Hiermee doelt hij op de financiële situatie van het centrum.

Ondanks donaties en giften vanuit de maatschappij, maar ook van verschillende ministeries, ziet de toekomst van de stichting er alles behalve rooskleurig uit, meent het bestuur.

Het ministerie van Openbare Werken, via Openbaar Groen en het ministerie van Regionale Ontwikkeling, via het districtscommissariaat van Wanica Zuid- Oost ondersteunen met onderhoud van het terrein, terwijl het ministerie van Onderwijs twee volwaardige leerkrachten heeft toegewezen aan de school.

Het ministerie van Biza heeft een beleid uitgestippeld om overtollig personeel op andere ministeries ofwel departementen te plaatsen. Zo zijn reeds vijf personen toegewezen op verzoek van Matoekoe.